top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobert Haerkens

Frans Verberne, Potje Knor


Met vijf vestigingen in Geldrop, een zusterorganisatie in de Betuwe en samenwerkings-verbanden met twee peuterspeelzaalorganisaties is Potje Knor een flinke speler op het gebied van kinderopvang. Dat vraagt om een partner die van alle markten thuis is én het overzicht bewaart.

Onze IT-uitdaging is behoorlijk groot en veelzijdig. We hebben immers te maken met diverse IT- en telefoniesystemen, meerdere leveranciers en providers, en allerlei ontwikkelingen die elkaar in hoog tempo opvolgen.” Frans Verberne moet lachen als hij daaraan toevoegt: “En dat in een omgeving waar de meeste medewerkers nauwelijks affiniteit met computers hebben.”

Verberne heeft zelf een IT-achtergrond, maar doet al jarenlang een beroep op Robert. “Hij is een soort verlengstuk van onze organisatie geworden. Hij weet wat er ‘te koop’ is en is enorm veelzijdig. Je kunt alles bij hem neerleggen, ideaal!”

Minimaal afbreukrisico

Wat Verberne echter het meeste aanspreekt, is dat Robert in processen denkt. “Ook al gaat het ‘slechts’ om hardware of software: er wordt eerst gezorgd dat duidelijk is waar het probleem zit, daarna komt de beste oplossing en wordt het zo ingericht dat iedereen zijn werk kan doen. Hij kent bovendien onze behoeften van dit moment, maar kijkt ook al naar de toekomst.”

“Daarmee minimaliseren we de afbreukrisico’s van onze IT-beslissingen enorm. En dat is voor ons erg belangrijk, want wij moeten ons kunnen concentreren op het helpen van de ouders en het netjes zorgen voor de kinderen.”

Migratie naar de cloud

Op die manier richtte Code54 de informatieprocessen in (onder meer met een SharePoint-oplossing) en begeleidden de aanschaf en installatie van desktops, notebook en tablets. Maar ook bij het ingewikkelde traject met de bedrijven in de Betuwe speelt Code54 een belangrijke rol.

Verberne: “Dat is een vrij complex IT-project, waarbij het gaat om de migratie van meerdere systemen, die ook nog eens in de cloud gehangen moeten worden. Maar ook hier bewaard Code54 voor ons het overzicht.”

Zorgen dat het werkt

Voor Verberne is Code54 dan ook veel meer dan zomaar een ‘externe IT-afdeling’: “Het gaat verder dan hardware en software, want ze denken in processen. Ze leveren daardoor niet alleen, ze zorgen er ook voor dat het werkt.”

“En zelfs nadat een project is afgerond, stopt het niet. Komt Robert iets tegen wat interessant voor ons is, dan meldt hij het meteen. Hij is adviseur, dienstverlener en klankbord tegelijk.”


46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page