top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobert Haerkens

Gertie Kuunders, Loonbedrijf Kuunders


Loonbedrijf Kuunders heeft een complexe bedrijfsvoering met een omvangrijke administratie. Code54 analyseerde de bedrijfsprocessen, bracht de administratieve scenario’s in beeld en stemde daar de automatisering op af. Het resultaat: tijdswinst, rust en zekerheid.

“We waren veel aan het administreren en hadden diverse deeloplossingen, onder andere in Exact. Toch ontbrak het ons vaak aan de juiste managementinformatie. Dat moest anders.”

Aan het woord is Gertie Kuunders van Loonbedrijf Kuunders, dat naast de loonwerkzaamheden ook gespecialiseerd is in mesttransport en de levering en afname van vloeibare mest. Gedurende een halfjaar trok Kuunders intensief op met Code54 om een paar flinke efficiencyslagen te maken.

Snel en gericht sturen

“Transportprijzen, mesttarieven, ophaaltarieven, afnamevergoedingen, verkoopprijzen: het draait bij ons om cijfers. En die fluctueren in het seizoen soms wekelijks, maar bepalen wel onze marge. We moeten dus snel en gericht kunnen sturen.”

Juiste vertaalslag

“Robert heeft eerst onze bedrijfsprocessen goed geanalyseerd”, aldus Kuunders. “Hij bracht alles overzichtelijk in kaart, stelden de juiste vragen en legden de vinger al snel op de zere plek.”

Op basis van de analyse bouwden Robert onderdeel voor onderdeel aan een beter systeem. Kuunders: “Enerzijds is dat een avontuur, want je weet niet precies wat de uitkomst zal zijn. Anderzijds had ik er alle vertrouwen in, want bij elke stap wist hij de juiste vertaalslag van proces naar administratie te maken. Daarnaast was er een goede klik tussen ons.”

75% tijdswinst

Al met al zijn ze er ongeveer een halfjaar mee bezig geweest. Maar het was de moeite waard, aldus Kuunders:

“In het hoogseizoen levert dit me 75% tijdswinst op: in plaats van twee dagen per week ben ik nog maar een halve dag bezig. Bovendien is de managementinformatie nu up-to-date; dat geeft rust en veel meer zekerheid. Ik kan me nu dan ook niet meer voorstellen dat we dit ooit anders hebben gedaan!”


52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page