top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobert Haerkens

Cees Schaap, Medicum Consult


‘Ontwikkel een online gezondheidsenquête waarvan de gegevens automatisch verwerkt kunnen worden in de uitslagbrieven. Wel willen we de berekeningsmodellen, vragen en brieven eenvoudig zelf kunnen aanpassen.’ Zo ongeveer luidde de opdracht van Medicum Consult aan Code54.

De artsen van Medicum Consult zijn gespecialiseerd in bedrijfsgeneeskunde. Met name in het zuiden van het land zijn ze voor vele bedrijven het directe aanspreekpunt als het gaat om ziekte, preventie en verzuim.

Automatisch gegenereerd rapport

Cees Schaap is één van de bedrijfsartsen. Hij licht toe om wat voor onderzoek het in dit geval gaat: “We hechten veel waarde aan vitaliteit: gezonde medewerkers in een gezonde arbeidsomgeving. Naast individuele zorg en begeleiding bij ziekte zochten we ook naar een instrument om grote groepen medewerkers in kaart te brengen, waarbij we in het bijzonder aandacht besteden aan gezondheid en leefstijl. Hiervoor is een instrument beschikbaar dat bestaat uit een combinatie van vragenlijsten met gezondheidskundige en biologische parameters. Aan de hand van zo’n 70 vragen brengen we de gezondheidstoestand van de cliënten in beeld. Samen met de labwaarden en enkele biometriegegevens vormen deze de basis van een automatisch gegenereerd rapport met onze bevindingen, conclusies en aanbevelingen.”

Code54 werd benaderd om hiervoor de applicatie te ontwikkelen. Het doel: dit proces zo efficiënt mogelijk laten verlopen.

Flexibeler

Dat is gelukt, aldus Schaap: “We kunnen nu 80 tot 100 mensen per dag onderzoeken. Dat doen we weliswaar met 5 medewerkers, maar zonder de oplossing van Code54 had dit eindeloos veel méér tijd gekost. Het bespaart ons – naast de administratieve rompslomp – echt enkele fte’s. Bovendien zijn we nu een stuk flexibeler richting onze opdrachtgevers.”

Het mooie van het systeem is dat het efficiency combineert met denkwerk. De inhoud van de uitslagbrieven wordt namelijk gegenereerd vanuit de database. Vervolgens worden de brieven automatisch in Word opgemaakt en als PDF opgeslagen. Word als tussenstation waarborgt de flexibiliteit van de opmaak van de brieven.

Schaap: “Maar we draaien wel zelf aan de knoppen. In ons vak heb je namelijk te maken met voortschrijdend inzicht. Het kan dus zo zijn dat we de berekeningen of vragen moeten aanpassen aan nieuwe feiten of inzichten. Dat kan dus. Volgens mij hebben we daarmee de juiste mix te pakken: automatiseren wat je kúnt automatiseren, maar wel zelf de touwtjes in handen houden.”

Regie

De aanpak van Code54 is Schaap erg goed bevallen: “Er wordt klant- en servicegericht gewerkt. Er wordt niet blind gestart, maar eerst heel goed geluisterd. Daardoor ligt er nu een product dat volledig aansluit bij onze wensen.”

Ook de manier van samenwerken vond Schaap plezierig: “Doordat Code54 klein is, kan er snel geschakeld worden en werkt alles ze zeer flexibel. Maar wat ik het prettigst vond, is dat er met een duidelijk werkplan gewerkt wordt. Daarmee laat Robert zien dat hij de regie in handen heeft. Dat geeft vertrouwen en zorgt ervoor dat je zelf op andere zaken kunt focussen. Op de cliënten bijvoorbeeld!”


75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page