top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobert Haerkens

Wilbert Linders, Gear Technology & Applications


​Groeit je onderneming en steekt deze zelfs de grens over, dan heeft dit vaak flinke gevolgen voor de ICT-infrastructuur. Dit vraagt om een alomvattende visie en kundige partner die tijdens het proces over je schouder meekijkt. Wilbert Linders, algemeen directeur van GTA: “Dankzij de continue service van Code54 blijven we nu aan de bal op ICT-gebied.”

Producent van fijnmechanische onderdelen GTA is van nogal wat markten thuis: van scheepvaart tot en met de machine-industrie en de medische industrie. Het bedrijf produceert voor gerenommeerde klanten fijnmechanische onderdelen met behulp van drive-, frees- en tandwielbewerkingen. Toen het bedrijf uit Someren enige jaren geleden uitbreidde met een vestiging in Turkije, ging dit gepaard met extra investeringen en vragen op ICT-gebied.

Complexe ICT-vraagstukken

Linders: “Vanaf dat moment kregen we met verschillende servers te maken. We zochten een partner die ons kon ondersteunen en adviseren bij de nieuwe, complexere ICT-vraagstukken die op ons kwamen. Met de ICT-dienstverleners met wie we voorheen werkten, liepen we te vaak vast. Ze hadden te beperkte kennis, geen op ons bedrijf toepasbare visie of konden de gevraagde software niet leveren.”​​​

Linders ging daarom op zoek naar een sparringpartner die het gehele ICT-management voor zijn rekening kon nemen. “We kenden Robert nog van zijn vorige bedrijf Native Networks, waar hij systeembeheerder was. Code54 heeft een iets ander accent, maar bezit dezelfde degelijkheid en no nonsense-aanpak.”

Dienstverlenend en ondersteunend

Met name de dienstverlenende en ondersteunende rol van Code54 bevalt Linders zeer. “Wat betreft het systeembeheer adviseert Robert hoe we ICT-oplossingen op maat kunnen integreren. Denk daarbij aan zaken als taalverschillen, aparte tijdregistratie en het monitoren van planningen. Voor ons was de hoofdvraag hoe we dat op ICT-gebied kunnen kortsluiten met onze vestiging in Turkije.”

De samenwerking met Robert verliep soepel, vertelt Linders. “Hij kwam met doordachte, degelijke oplossingen. Hij had duidelijk goed over onze problematiek nagedacht en is betrouwbaar.” Ook de onderlinge chemie met Robert was prima. “Ik ben van nature een optimist die veel in de toekomst leeft. Robert zet me met beide benen op de grond. Hij weet waar hij over praat.”

Exclusief in plaats van ad hoc

Linders zweert dan ook bij ICT-management als permanente dienst in plaats van steeds weer een ad hoc-projectje. “Robert komt in ieder geval één keer per maand langs. Hij weet dus wat er bij ons speelt. Het scheelt enorm veel kosten wanneer een kundig persoon die hier geregeld rondloopt en de organisatie goed kent, meedenkt. Daarnaast kent Robert natuurlijk de wegen in ICT-land. Daarmee is hij van grote meerwaarde voor de organisatie. Permanente ondersteuning is goud waard.


92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page