top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobert Haerkens

Start je pc vanuit thuisVoor onze systeembeheer-klanten (via ons CloudEdge-concept) hebben we een handige tool ontwikkeld. Hiermee is het mogelijk om je pc op kantoor vanuit thuis op te starten.


Altijd aan

Tot op heden was ons advies altijd om pc's dag-en-nacht aan te laten staan. Dat is handig: je hebt geen last van opstarttijden, de pc kan 's nachts updates uitvoeren, hij staat al aan als je er vanuit thuis op wilt werken en wij kunnen er buiten kantoortijden onderhoud op verrichten.


Energiebesparende maatregelen

Echter, bedrijven worden (al dan niet gedwongen) steeds milieubewuster. Verbruikt je bedrijf bijvoorbeeld per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit, dan bent je op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dit is de energiebesparingsplicht.


Per 1 juli 2019 is er ook de informatieplicht energiebesparing. Dit betekent dat je moet rapporteren welke energiebesparende maatregelen je hebt uitgevoerd. Het uitschakelen van computers kan dan helpen.


Hoe werkt het?

We hebben voor het opstarten van je pc een webapplicatie ontwikkeld. Die wordt intern op het netwerk geïnstalleerd. Wil je gebruik maken van de mogelijkheid om thuis je pc op te starten dan bezoek je deze webapplicatie één keer. Je pc wordt dan geregistreerd.


Wanneer je thuis bent maak je een VPN-verbinding zoals altijd. Daarna open je dezelfde webapplicatie maar nu vanuit thuis. We herkennen automatisch dat je niet op kantoor bent en geven je de mogelijkheid om je pc op te starten met één klik. De applicatie verzend een speciaal bericht naar je pc, die daarop opstart. Ondertussen blijft de applicatie controleren of je pc al klaar is met opstarten. Als je pc gestart is zie je dat direct op de website en kun je inloggen met het Extern Bureaublad icoontje, zoals je altijd al deed.

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page