Dit jaar hebben we VoIP telefonie toegevoegd aan ons Cloud-Edge concept. Dat betekent dat klanten nu telefonie bij ons kunnen afnemen, zoals ze ook hun computers en laptops afnemen: volledig ontzorgd en met dienstverlening hoog in het vaandel. Onlangs hebben we het eerste project opgeleverd.
Code54 is daarmee zelf aanbieder van VoIP-verbindingen geworden. We kunnen zelf telefoonnummers aanvragen en porteren (overzetten van een huidige aanbieder) en belkosten worden opgenomen op de Cloud-Edge-factuur.
Je kunt je afvragen waarom we deze stap genomen hebben.
Dat was eigenlijk heel logisch:
Als er telefonieproblemen waren, werden we toch al gebeld. Met andermans systemen is het lastiger fouten zoeken.
Telefoonleveranciers hebben hun eigen voorkeur voor hun router en switch, wat soms conflicteert met "onze" router en switches. Nu is het één en hetzelfde systeem.
We konden zelf geen goed telefoonsysteem vinden (zie ook https://www.code54.nl/post/2020/04/14/oh-voip-waarom-kun-je-niet-een-beetje-meer-zijn-zoals-e-mail).
We zagen een kans om het beter te doen:
Klanten werken soms met verouderde telefoons, die daardoor niet alleen problemen kunnen geven, maar ook veiligheidsproblemen kunnen introduceren in het netwerk.
Hardware wordt vaak niet, zoals wij wel doen, preventief vervangen. Als je het niet preventief vervangt, laat je het staan tot het uitvalt, maar dan ben je eigenlijk te laat.
Bij klanten is vaak geen kennis aanwezig om bijvoorbeeld het "antwoord apparaat" aan te passen. En met providers zoals KPN is het lastig om dat via de helpdesk gedaan te krijgen. Wij bieden al een helpdesk en worden toch ook al gebeld om bijvoorbeeld mail door te sturen. We kunnen nu ook bijvoorbeeld snelkies-nummers configureren voor iemands toestel. Of een feestdag in het belplan opnemen.
Een compleet systeem (in tegenstelling tot losse componenten van verschillende merken) biedt voordelen in het automatisch installeren van toestellen (provisioning), gelijke telefoonboeken, backup-pen van instellingen, logo in het display en uitgebreide functies zoals het kunnen aan- en afmelden in meerdere wachtrijen tegelijk.
Ons concept
Code54 heeft gekozen voor een telefonieoplossing van het Amerikaanse Grandstream Networks (hoofdkantoor Boston, Massachusetts).
We leveren een centrale, vaste toestellen en een app waarmee thuiswerkers kunnen bellen via hun laptop, of smartphone. Het betreft een hybride cloud-oplossing met een centrale op locatie en een koppeling naar de Cloud voor betere kwaliteit bij het bellen onderweg of thuis (via het vaste nummer).
Het project
Het eerste project, was meteen niet het simpelste. De klant heeft meerdere telefoonnummers in Nederland en in België, meerdere locaties voor vaste toestellen, thuiswerkers en een uitgebreid belplan, met een wachtrij en ontvangst van bellers in meerdere talen.
Enkele aspecten van het project vinden we leuk om apart te benoemen:
Receptionisten melden zich aan en af op de wachtrij. Daardoor rinkelt hun telefoon alleen als ze aanwezig zijn. Is er niemand aanwezig, dan hoort de beller dat direct, en krijgt dus niet pas na bijvoorbeeld 50 seconden wachten een voicemail. Dat laatste is vervelend voor een beller, omdat die dan niet met zekerheid weet of er iemand is.
Bellers worden welkom geheten in hun eigen taal. Daarvoor wordt gekeken naar de land-code van de beller. Voor Belgische bellers wordt gekeken naar het regio-nummer.
Ook al ben je een Nederlands bedrijf, bel je in België het noodnummer 112, dan wordt je verbonden met de Belgische nooddienst.
We hebben voor de klant alles ingesproken met AI. Dus alle voice "prompts", in meerdere talen. Luister bijvoorbeeld naar die van onszelf:
Comentarios