top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobert Haerkens

Agrarisch Werk kiest Cloud-Edge


Het verzamelgebouw Agrarisch Werk

In Asten Heusden is het verzamelgebouw Agrarisch Werk gevestigd, waarin een aantal bedrijven gezamenlijke dienstverlening rondom arbeid aan agrarische bedrijven leveren. De voornaamste diensten zijn payrolling, huisvesting voor arbeidsmigranten en werving & selectie.

Logo Agrarisch Werk

In de afgelopen jaren ontwikkelden wij al diverse maatwerk applicaties, zoals een webapplicatie voor de administratie rondom huisvesting, een database voor facturatie en een tool die ondertekende contracten (PDF’s) automatisch uit de mailbox haalt, pagina’s in de juiste volgorde zet, opsplitst en de delen archiveert. Met zo’n duizend werknemers vraagt elke handeling immers om automatisering.

Onlangs stapten de organisaties, die faciliteiten zoals IT delen, over op ons Cloud-Edge concept. Met 17 medewerkers die de hele dag druk zijn met verloning, ziekteverzuim, werving en huisvesting, was er eigenlijk geen geschikt moment voor een migratie, maar uiteindelijk vond die na vele dagen voorbereiding, toch op een zaterdagochtend plaats. Met dank aan hun medewerker Karel, die ons dermate goed geholpen heeft dat hij van ons deze prijs kreeg.

Code54, Top-migratiehulp

De bedrijven maken gebruik van veel verschillende en complexe software en sommige medewerkers maken op locatie bij klanten gebruik van iPads. Bijna alle werknemers werken ook regelmatig thuis en er zijn veel mailboxen, gedeelde agenda’s, Access-databasen en maatwerk applicaties. De meeste tijd waren we ook dit keer weer kwijt met het in kaart brengen van het oude netwerk, voordat we het nieuwe konden installeren.

Opvallend is dat hun nieuwe netwerk in sommige situaties twee keer zo snel (verwerking van bepaalde processen) is dan het vorige systeem. Omdat ze nu gemigreerd zijn naar Office365 kunnen ze beter samenwerken middels apps zoals OneNote en Teams.

De grootste winst halen de bedrijven van Agrarisch Werk nu uit het feit dat alles schoon en goed geïnstalleerd en gedocumenteerd is. Hierdoor werken applicaties vlot en foutloos en kunnen wij het niveau van dienstverlening leveren waar zij behoefte aan hebben.

Directeur Bart Wijnen gaf aan dat in het verleden de regie over het gehele netwerk vaak ontbrak waardoor ze soms tussen verschillende leveranciers in zaten wanneer iets niet werkte. Dat behoort hopelijk tot het verleden. Nu is het “ons netwerk” en we waken erover als een kloek.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page