top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobert Haerkens

Feijen Metaaltechniek kiest Cloud-Edge


Feijen Metaaltechniek in Maarheeze

Feijen Metaaltechniek (FMT) in Maarheeze heeft zich de afgelopen 50 jaar ontwikkeld als allround toeleverancier in de metaal met een specialisatie in laser- en watersnijden. Ze hebben alles onder één dak: van schetsontwerp tot prototype en fabricage van het eindproduct.

FMT Logo

Onder gezamenlijke leiding van twee generaties heeft het familiebedrijf met zo’n 50 medewerkers de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en het was tijd om ook de IT-omgeving te vernieuwen. Omdat senior John Feijen tevreden was over hoe wij vroeger het systeembeheer verzorgden, werden we ook nu door zoon Jan uitgenodigd om hiervoor een voorstel te doen.

Ons Cloud-Edge concept sloot perfect aan. Niet zozeer omdat FMT computers liever leaset dan koopt, maar wel omdat het volledig vervangen van het complete netwerk de meeste zekerheid geeft op een probleemloos, soepel werkend, netwerk. Bovendien paste de simpele offerte en duidelijke belofte helemaal bij de snelle manier van beslissen in de familie.

Fiber Lasersnijmachine gekoppeld aan Stopa plaat magazijn met 220 palletplaatsen

Omdat op dat moment de installatie van een nieuw gerobotiseerd plaat-magazijn (foto boven), waar wij de server voor zouden leveren, en nieuwe productie planningssoftware, waar wij over de hele werkplaats pc’s voor zouden leveren, al in volle gang was, was haast geboden.

De migratie was echter niet simpel. Bij FMT wordt uiteraard veel gebruik gemaakt van CAD werkplekken en een grote diversiteit aan CAD-software. Bovendien zijn alle moderne laser- en watersnijders verbonden met het computernetwerk en was afstemming met verschillende fabrikanten nodig om netwerk-instellingen op die machines te wijzigen en software-licenties over te zetten. Het Cloud-Edge concept vereist ook nog een volledige migratie in één keer en dat terwijl er natuurlijk geen machines mogen stilvallen. Ook niet op een zaterdag.

De voordelen van de vernieuwing waren na migratie snel merkbaar. Het netwerk draait soepel en stabiel en werknemers lieten horen dat ze blij waren met de nieuwe pc’s. De nieuwe Office365 applicatie Microsoft Teams was zelfs binnen een paar dagen omarmd en ingeburgerd en enkele gebruikers gaven toe dat ze de 2 monitoren, waar ze vooraf een beetje sceptisch tegenover stonden, nu niet meer zouden willen missen.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page