top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobert Haerkens

Koppelen ERP aan webshop onthoutsons.nl


Voor Houthandel Looijmans in Someren heeft Code54 de afgelopen maanden een unieke koppeling gebouwd tussen hun ERP-systeem en de nieuwe, op WooCommerce en WordPress gebaseerde, webshop onthoutons.nl.

​​

De nieuwe webshop (in aanbouw)

Het ERP-systeem van Houthandel Looijmans is toegespitst op onder andere de houthandel en bevat zodoende alle informatie van artikelen, zoals de prijzen en omschrijvingen die benodigd zijn op de webshop van onthoutons.nl. Het was daarom een logische wens van Marie-Louise en Marcel Looijmans om een koppeling te maken tussen dat systeem en hun webshop. ​​

Toen eerder dit jaar besloten werd tot de ontwikkeling van een nieuwe webshop in WooCommerce (door Steenstra Media) werd Code54 gevraagd deze koppeling te realiseren.

​Omdat er vanuit de ERP-software geen koppeling wordt geboden heeft Code54 in nauwe samenwerking met de klant zelf uitgezocht hoe gegevens uit de database ontsloten kunnen worden. Dat bleek soms iets complexer dan we gewend zijn omdat artikelen bestaan uit verschillend lengtes, een breedte, dikte, diepte of aantal vierkante meters en per productcategorie kan de verkoopeenheid anders zijn.

Bovendien kan hetzelfde artikel hout in de ene lengte wel op voorraad zijn, maar in een andere niet.

Koppelen met WooCommerce is relatief eenvoudig omdat deze webshop een uitstekende API biedt. Desondanks liepen we daar ook tegen technische beperking aan door het groot aantal product-variaties en kleine bugs in de API.

Momenteel worden door alle partijen de laatste werkzaamheden afgerond zodat de nieuwe webshop binnenkort live kan gaan. Waar onze klant voorheen periodiek prijzen en andere product-eigenschappen handmatig moest aanpassen wordt de complete webshop (inclusief actuele voorraad, foto's, prijzen, categorieën en omschrijvingen) voortaan elke dag automatisch gesynchroniseerd. Dit voorkomt niet alleen menselijke fouten maar maakt het ook mogelijk om meer producten op de webshop te plaatsen, wat direct leidt tot een hogere omzet.

Nu dit voltooid is, wordt de volgende stap het importeren van de verkooporders vanuit de shop in de ERP-applicatie. Wordt vervolgd.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page