top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobert Haerkens

Twan Engelen, Vermeerderingsbedrijf Engelen


Eén miljoen per week. Dat is het aantal eieren dat Vermeerderingsbedrijf Engelen uit Someren verkoopt. Een ondernemer die een productie van die omvang wil kunnen monitoren én voorspellen, is gebaat bij goede software. Daarom benaderde Twan Engelen Code54.

Formeel is de onderneming van Twan Engelen (en zijn broer Jeroen) een ‘vleeskuikenouderdierenbedrijf’. In negen productiebedrijven worden duizenden kippen en hanen gehouden. De bevruchte eieren die de kippen produceren vormen de handel: ze worden geëxporteerd naar bedrijven waar ze uitgebroed worden voor de productie van vlees. “We hebben klanten in een straal van ruim 3.000 kilometer, tot in Rusland en Irak”, aldus Engelen.

Vooruit plannen

De klanten van de broers Engelen rekenen op een constante aanvoer, zowel in aantallen als in kwaliteit. “Om onze productie helder in beeld te brengen, hadden we software nodig”, aldus Engelen. “Het voorspellen van onze productie is namelijk bepaald geen simpele rekensom, integendeel zelfs. Maar we moeten wél gericht vooruit kunnen plannen, in het belang van onze afnemers en in ons eigen belang.”

Drie belangrijke winstpunten

“De software die Robert voor ons ontwikkelde, levert ons drie belangrijke winstpunten op. Deze maakt onze productie inzichtelijk, berekent prognoses en stelt ons in staat om productiebonnen te genereren met gedetailleerde informatie, zoals de leeftijd van de eieren. Dat is belangrijke informatie voor de afnemer, in verband met de resterende broedtijd en broedcondities.”

Software als logistiek manager

“De software is eigenlijk onze logistiek manager. We weten vandaag al voor 99 procent zeker hoe onze productie er over anderhalf jaar uitziet, tot op de dag nauwkeurig. Daardoor kunnen we tot wel vijf jaar vooruitplannen. Goed voor onze klant, die weet dat wij aan zijn vraag kunnen voldoen. Én goed voor ons, want we kunnen precies inschatten hoeveel afzet we bij onze vaste kanalen kwijt kunnen en hoeveel variabele kanalen we moeten zoeken.”

Dynamisch programma

“Er is geen standaard software voor wat wij doen. We zijn best uniek, zeker in Nederland. We kunnen alleen maar succesvol groeien als we over de juiste maatwerk software beschikken. Robert heeft onze behoefte helemaal ingevuld met een dynamisch programma. Het is voor ons belangrijk dat we al onze tijd steken in datgene waar we goed in zijn: eieren produceren. Deze software helpt ons om goed te kúnnen zijn.”

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page