top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobert Haerkens

Toegangscontrole Zwembad Camping "De Somerense Vennen"


Er zijn wel standaard-oplossingen op de markt, maar Frans Raijmakers, van Camping "De Somerense Vennen", had specifieke wensen voor de toegangscontrole van het nieuwe zwembad.

Ten eerste is er het probleem dat het op een zwembad lastig is gasten te laten legitimeren. Bezoekers nemen bij voorkeur geen legitimatie mee naar een zwembad, maar zonder legitimatie wordt het erg makkelijk om abonnementskaarten uit te lenen aan anderen.

Je zou dit kunnen oplossen met electronische toegangspoortjes en chipkaarten met een pasfoto erop, maar Raijmakers wilde iets simpelers. Vaste bezoekers moeten niet lastig gevallen worden met ingewikkelde poortjes en het mag niet storingsgevoelig worden met afhankelijkheden van internet, servers of printers.

Oplossing

Code54 ontwikkelde een simpele Android-app (met slechts 1 knop) en leverde een stapeltje voor-geprinte abonnementskaartjes met QR-codes. Het werkt met een tablet van onder de € 200 die in 'Kiosk'-mode staat, waardoor alleen deze app gebruikt kan worden.

De app scant het kaartje en zoekt de foto van de bezoeker erbij. Als die niet gevonden wordt, wordt er een foto gemaakt.

Foto's worden gebackupt in de cloud en de kaartjes zijn watervast, ook wanneer er met stift op de achterkant een naam geschreven wordt. Op deze manier is er geen afhankelijkheid van een printer of pc. Indien het in de toekomst gewenst is, kan de toegangscontrole ook met een telefoon en op meerdere plaatsen worden gedaan. Simpel en snel, precies wat je wilt wanneer je te gast bent op een camping.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page