top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobert Haerkens

Internet via een WiFi straalverbinding


Er was al van alles geprobeerd: een andere provider, gestapelde lijnen, een 4G-dongle, internet via de schotel, maar dankzij Wireless-Brabant heeft Loonbedrijf Kuunders nu eindelijk een snelle internetverbinding op hun kantoor in het buitengebied van Deurne.

Het probleem

De tijd dat internet voornamelijk gebruikt werd voor email (en sporadisch voor een leuk YouTube filmpje) ligt ver achter ons. Met de komst van cloud-applicaties is een snelle internetverbinding een must. Lastig, wanneer je in een gebied gevestigd bent waar geen glasvezel aangelegd wordt, en waar ADSL niet sneller is dan 1 of 2 Mbps.

Er zijn wel alternatieven voor ADSL, maar die zijn in de praktijk vaak niet bruikbaar. Kuunders heeft testen gedaan met een schotel-verbinding, maar dat soort verbindingen zijn alleen snel wanneer je een groot bestand moet downloaden, niet wanneer je kleine pakketjes op en neer stuurt. Probeer via een schotel-verbinding een online formulier in te vullen en het lijkt wel alsof er geen relatie meer bestaat tussen hetgeen je typt en hetgeen op het scherm verschijnt.

Dan is er internet via het mobiele 4G-netwerk. Dit werkt super. Het is alleen (nog) veel te duur. De databundels zijn typisch maar enkele Gigabytes groot, en dat is veel te weinig om mee te werken. Bovendien, komt het verbruik boven de bundel, dan lopen de kosten enorm op.

De oplossing: WiFi-straalverbinding
​​

Na een tip van een collega besloot Kuunders eens te kijken naar Wireless-Brabant. Deze organisatie levert breedband-internet via een WiFi-straalverbinding.

Wireless Brabant installeert een antenne op een zo hoog mogelijke positie (meestal wordt een mast geplaatst), die een straalverbinding maakt met hun mast.

​​In dit geval staat 'hun mast' op de 128 meter hoge KPN-toren in De Mortel.

​Een medewerker van Wireless-Brabant kwam binnen enkele dagen een meting doen en ondanks de grote afstand van 13,8 kilometer tot aan de KPN-toren, bleek een verbinding van 16 Mbps haalbaar.

Met zo'n meting vooraf kun je vrij zeker zijn dat de investering ook daadwerkelijk werkt en 16 megabit per seconde is genoeg voor alle internet-toepassingen. Prijzen zijn ook heel redelijk want een dergelijke verbinding kost EUR 80 per maand (plus eenmalige installatie-kosten).


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page