top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobert Haerkens

Telefoons en Tablets eerst!


Je staat er misschien niet bij stil, maar tegenwoordig zijn er meer mobiele apparaten dan pc’s. En die trend zet door. Is de website van je bedrijf nog niet geschikt gemaakt voor mobiel, dan zal die sinds 21 april nauwelijks nog getoond worden in mobiele zoekresultaten van Google.

Mobiel vs vast

Nu er meer mobiele apparaten dan vaste pc's in de wereld zijn, is het belangrijk dat websites ook op die kleine schermpjes goed te lezen zijn.

Om gebruikers van Google's zoekmachine een betere gebruikers-ervaring te kunnen geven, geeft Google websites die "mobiel-vriendelijk" zijn sinds 21 april voorrang in hun zoekresultaten. En dat is een heel goede reden om ervoor te zorgen dat jouw website "mobiel-vriendelijk" wordt.

Mobiel-vriendelijk websites moeten voldoen aan de volgende criteria (bron):

  1. Er wordt geen software gebruikt die niet algemeen toegankelijk is op mobiele apparaten, zoals Flash.

  2. Er wordt tekst gebruikt die leesbaar is zonder te zoomen.

  3. De inhoud wordt geschaald op basis van schermgrootte, zodat gebruikers niet horizontaal hoeven te schuiven of te zoomen.

  4. Links zijn ver genoeg uit elkaar geplaatst zodat gemakkelijk op de juiste link kan worden getikt.

Test

Om te weten of jouw website voldoet aan deze eisen kun je de volgende test doen: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly

Zoals je hieronder kunt zien bleek de Code54 website bijvoorbeeld niet erg leesbaar op een mobiel, en - practice what you preach - aanpassing is dus noodzakelijk!


69 weergaven0 opmerkingen
bottom of page