top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobert Haerkens

Bill Gates voorspelde de toekomst (20 jaar geleden)


The Road Ahead van Bill Gates uit 1996

In een tweedehands-boek handel kocht ik vorige week het boek The Road Ahead van Bill Gates uit 1996. In dit boek geeft Gates zijn visie op de toekomst en dat is bijzonder interessant om bijna 20 jaar later te lezen.

Bill Gates weet exact te beredeneren waarom iets wel of geen succes zal worden, ookal klopt het uiteindelijk niet allemaal. Hij schat vrij nauwkeurig in hoe internet de eerste jaren via piepende en krakende trage modems zal gaan, waarna er ADSL zal komen en ten slotte glasvezel. Hij schat ook aardig in hoe lang het nog zal duren voordat we 'uitzending gemist' hebben op TV en is er in 1996, in tegenstelling tot Chriet Titulaer, er evenmin van overtuigd dat de komende 10 jaar robots het huishouden zullen doen.

Hieronder heb ik een aantal treffende uitspraken geplaatst. Je zou verwachten dat, wanneer je het grootste IT-bedrijf te wereld ledit en onderstaande toepassing voorziet, het ook lukt om ze als eerste op de markt te brengen, maar helaas voor Microsoft, missen ze de afgelopen 10 jaar de ene innovatie na de andere.

Gates is in zijn boek bewust van dat gevaar, en beschrijft hoe hij van dichtbij grote bedrijven als IBM en talloze andere IT-bedrijven, vroeg of laat heeft zien falen. Hij is er van doordrongen dat hij geen enkele technologische afslag mag missen. Hij kan er wellicht trots op zijn, dat dat ten tijde van zijn bewind ook niet gebeurd is.

Bill Gates in 1996:

​​

Google Docs:

iPad:

​​

iTunes / Spotify:

Review sites:

WiFi: ​​

Privacy:


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page