top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobert Haerkens

Een samenvatting van de werkdag, via Cortana

Sinds het laatste kwartaal van vorig jaar schakelt Microsoft langzaam een nieuwe functie van Office365 in. Het betreft een nieuwe dagelijkse email van Cortana. Cortana is, zeg maar, de "Siri" of "Alexa" van Windows. De dagelijkse emails geven je 's ochtends een samenvatting ("briefing") van de werkdag die komen gaat. 


Deze berichten combineren informatie uit Outlook, zoals emails en agenda-afspraken. Wanneer je in je email teksten typt zoals "Ok, doe ik", dan herkent Cortana dat als een actie-punt. Ook kan het proberen de taken voor je in te plannen in je agenda, een "focus-tijd" voor je vrijhouden waarin je niet gestoord wordt en kan het direct linkjes naar documenten tonen waaraan je mogelijk wilt werken.


Afmelden


Ben je niet gediend van deze emails? Onder elke email staat een linkje om je af te melden. Ook kun je de voorkeuren voor 'briefing-emails' instellen via https://cortana.office.com.


Microsoft benadrukt dat er geen nieuwe informatie in de emails staat. Het is slechts een combinatie van informatie waartoe je al toegang hebt. 


Meer informatie


96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page