top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobert Haerkens

Bestandsuitwisseling voor medische gegevens


Opname Holter

Voor Intermark Technology ontwikkelde Code54 een gebruiksvriendelijke en veilige bestandsuitwisseling voor medische gegevens. Intermark Technology, opgericht in 1991, is voor ziekenhuizen een partner op het gebied van het analyseren van - onder andere - hartritme stoornissen. Patiënten dragen een holter die zeer nauwkeurig de hartslag registreert en opslaat in een groot bestand. Intermark zocht een manier om deze data eenvoudig en veilig te versturen.

Omdat de bestanden medische gegevens bevatten, kan er niet gewerkt worden met cloud-oplossingen zoals DropBox of WeTransfer. Bovendien is het voor Intermark belangrijk dat zij zo min mogelijk aanpassingen aan de automatisering van het ziekenhuis vergen. Een VPN-verbinding is bijvoorbeeld wel mogelijk, maar heeft heel wat voeten in de aarde.

Code54 ontwikkelde daarom een simpele “Upload”-applicatie die gebruik maakt van bewezen bestandsversleutelingstechnologie, maar heel eenvoudig is in het gebruik.

Bestanden worden automatisch voorzien van de juiste naam, bij het toevoegen van bestanden opent automatisch de juiste map en tijdens het oversturen wordt een simpele, duidelijke, voortgangsbalk getoond.

Op deze manier is het voor ziekenhuizen niet nodig om personeel te scholen in het gebruik van ingewikkelde software. Ook is het een leuk voorbeeld van maatwerk software die je nét een streepje voor geeft bij je klanten.

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page