top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobert Haerkens

Top IT Service, een update


Eind vorig jaar kondigden we aan te starten met een nieuw systeembeheer-concept onder de naam “Top IT Service”. Hoe staat het er nu voor?

Allereerst hebben we nog altijd geen betere naam bedacht dan “Top IT Service”. Suggesties zijn welkom.

Dit komt door de drukte. Want hoewel het besluit was genomen eerst personeel aan te nemen en daarna pas te starten, duurde het niet lang voordat het idee werd geopperd dat dat ook wel gelijktijdig moest kunnen. Dat heeft ertoe geleid dat ik het nogal druk had, maar ook ... dat inmiddels de eerste twee klanten gemigreerd zijn!

​​

Het mooie daarvan is, dat we nu zeker weten dat de theorie ook werkt in de praktijk. Op de oude computers hebben we vooraf een aantal prestatietesten gedaan en die hebben we nadien vergeleken met het nieuwe netwerk. De resultaten zijn uitstekend, maar meer kan ik er helaas niet over zeggen. Dit soort details vallen - net als het recept bij Coca Cola - onder ons uiterst gevoelige bedrijfsgeheim.

Op dit moment ontwikkelen we zelf een eigen 'monitoring'-systeem waarmee we de het functioneren van het netwerk beter kunnen controleren. We doen een aantal dingen slimmer dan onze collega's, maar wát precies kan ik hier helaas niet zeggen; dat is bedrijfsgeheim.

Het is een goed concept, en mocht je daar nog niet van overtuigd zijn, dan kan ik je nu twee referenties bieden, die het vast en zeker zullen bevestigen.

We hebben ook het nodige geleerd van de installatie zelf, zoals dat we voldoende verlengsnoeren bij moeten hebben. Je komt steevast stopcontacten te kort wanneer je overal twee monitoren gaat plaatsen. En dat een complete vervanging van alle computers in één dag wel degelijk haalbaar is, maar niet op de manier zoals we het de laatste keer hebben gedaan. Meer kan ik er helaas niet over zeggen (bedrijfsgeheim).

Het plan is nu om na de volgende migratie, die komende weken nog gepland staat, een pauze in te lassen. Maar we gaan wel door met het inschrijven van nieuwe klanten. Dus als je interesse hebt, kom ik onze dienst graag toelichten. De tarieven zijn simpel zelf te calculeren via de website: topitservice.nl. Die domeinnaam gaan we trouwens wel veranderen, als iemand een betere heeft bedacht.


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page