top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobert Haerkens

Enquête 2023: Liever wat meer thuiswerken


Inmiddels traditiegetrouw hielden we op Prinsjesdag een enquête onder alle gebruikers van ons CloudEdge concept. Iedereen die de moeite heeft genomen om de vragen te beantwoorden wil ik hartelijk danken. Helaas heeft maar ongeveer 20% van de mensen de enquête ingevuld, wat de resultaten enigszins onbetrouwbaar maakt.


Misschien ben je nieuwsgierig naar de resultaten? Het ging immers niet alleen om ons, ook om jullie zelf: waar hebben onze klanten behoefte aan, waar zien ze mogelijkheden en waar gevaren?


De 8 of hoger?

Allereerst hoeven we niet langer in spanning te zitten. We kregen van onze gebruikers gemiddeld 4,52 van de 5 sterren (was 4,78 en het jaar daarvoor 4,62) sterren, wat super is. Dank daarvoor!Hoe gaat het?

Hoge scores voor algemene tevredenheid


Het meest eens 86,2% zijn gebruikers over de stelling "Ik ben tevreden over de communicatie met Code54". Dat is denk ik heel prima voor elk bedrijf en nog helemaal niet zo eenvoudig voor een IT-bedrijf. Ik denk dat in ons voordeel spreekt dat we alle gebruikers goed kennen en in het algemeen snel reageren. Soms mailen we misschien liever waar het voor jou handiger is om te bellen, maar dat komt ook omdat we graag dossiers opbouwen. Door dingen te mailen hebben we het meteen gedocumenteerd.Wat brengt de toekomst?

Uit de enquête blijkt dit jaar er nog steeds veel mensen thuis en papierloos zouden willen werken. Verder is opvallen dat minder animo is voor de Cloud en mensen willen nog steeds liever geen flexibele werkplekken of laptops.


Wat brengt de toekomst? (2023)
Wat brengt de toekomst? (resultaten dit jaar)
Wat brengt de toekomst? (2022)

Wat brengt de toekomst? (resultaten vorig jaar)
Wat brengt de toekomst? (2021)


Wat zijn de grootste risico's

De risico's zijn vrijwel ongewijzigd met vorige jaar. Het bangst zijn 'we' voor ransomware en bijna net zo gevaarlijk vinden we een datalek. Dit jaar hebben we ook gevraagd naar de risico's van A.I. en daar lijken de deelnemers over verdeeld: evenveel mensen lijken het eens als oneens te zijn met de stelling: "Ik ben bang dat A.I. slecht uitpakt".


Wat is het grootste risico? (2023)


De grootste risico's (dit jaar)
Wat is het grootste risico? (2022)
De grootste risico's (vorige jaar)
Wat is het grootste risico? (2021)

Andere thema's

Ook vroegen we nog of er andere thema's zijn waar we aandacht aan zouden moeten besteden. Een enkeling vulde hier in dat veiligheid wat hem of haar betreft het belangrijkste thema is.

Een ander noemde het gebruik van de diverse portals door grotere bedrijven: "Die doen vaak hetzelfde maar elk een andere manier". We weten dat onze klanten steeds vaker door hun klanten of leveranciers verplicht worden om met portals te werken, wat een nieuwe administratieve last met zich meebrengt. Dit thema zou je onder ketenautomatisering kunnen scharen.


Conclusie

In het algemeen kunnen we tevreden zijn met de score. Het overgrote deel zegt weinig problemen te ervaren met automatisering. En bijna iedereen vindt dat wij goed bij hun organisatie passen.


Het zou voor de enquête waardevoller zijn als meer mensen zouden deelnemen. Laat dat het doel zijn voor 2024.

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page