top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobert Haerkens

Cloud-Edge Enquête 2019

Bijgewerkt op: 25 okt. 2020


Vorige week hielden we onder onze systeembeheer-klanten een grote tevredenheidsenquête. De enquête is ingevuld door 46% van de ondervraagden wat de resultaten vrij betrouwbaar maakt voor het geheel.

Uitslag

We hebben voor elke vraag de NPS score berekend waarbij +100 staat voor de hoogste score (iedereen is eens) en -100 voor de laagste score (iedereen is oneens).

En dan nu... de resultaten per vraag:

  • Ik ben tevreden over de communicatie met Code54: +97

  • Volgens mij past Code54 goed bij ons bedrijf: +92

  • Code54 bezoekt mij vaak genoeg (naast telefonisch of mail contact): +87

  • Ik heb vertrouwen in de veiligheid en privacy van ons computersysteem: +82

  • Ik ervaar weinig problemen met automatisering: +79

  • Code54 weet wat er bij mij leeft: +79

  • Mijn computer is modern en snel: +61

  • Wat mij betreft benutten we de mogelijkheden van automatisering optimaal: +32

De interessantste resultaten zijn te vinden in de laagste scores.

Hoewel iedereen een nieuwe, snelle, computer heeft, is maar 66% van de respondenten het daar mee eens. Hoe verklaar je dat?

En de vraag waar het minst goed gescoord is, is de vraag of we met zijn allen de mogelijkheden van automatisering wel optimaal benutten (+32).

De verklaring hiervoor is dat deze vragen het meest beantwoord is met 'neutraal'. In absolute aantallen waren slechts 2 gebruikers het oneens met de stelling dat hun computer modern en snel is. Ter vergelijking, we hebben bij een organisatie vóór de migratie een nulmeting gedaan, en toen scoorden zij nog maar -34.

Ook begrijpelijk is dat veel mensen niet weten of ze de mogelijkheden van automatisering optimaal benutten. Meer dan de helft van alle gebruikers hebben op die vraag 'neutraal' geantwoord. Toch denk ik dat dat een vrij goede score is. Mensen hebben niet het idee dat hun werk erg omslachtig is en hun manier van werken "niet meer van deze tijd".

Van de andere kant is er ook een opmerkelijk lage overtuiging dat de mogelijkheden van automatisering wél optimaal benut worden. Kennelijk wordt er niet veel over gedacht of onderzoek naar gedaan. Omdat wij ook software ontwikkelen komt ons dat beeld heel bekend voor. Op veel plaatsen komt men niet verder dan Excel wanneer er buiten de software die er al is, behoefte is om iets te automatiseren. Dat er van alles mogelijk is, is vaak niet bekend.

Tot slot hebben we nog een waardering voor onszelf gevraagd in een score van maximaal 5 sterren. Het resultaat is geworden:

4.5

Iedereen die de moeite heeft genomen om de enquête in te vullen: Super bedankt!

Robert Haerkens

87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page